نسخه آزمایشی
مرکز آموزش علمی کاربردی جهاددانشگاهی کرج > اخبار مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی کرج > اخبار فرهنگی > کارگاه پیشگیری و مبارزه با اچ آی وی در مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی البرز برگزار شد
۹۱۵ بازدید

دکتر علیرضا سلیمانی، متخصص بیماری های عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز در این کارگاه به تشریح تاریخچه و ابعاد ابعاد بیماری ایدز پرداخت.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی البرز، کارگاه پیشگیری و مبارزه با بیماری ایدز (اچ آی وی) با همکاری انجمن همیاران سلامت پرور البرز (اهسا) از سوی دفتر فرهنگی مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی البرز برگزار شد.

دکتر علیرضا سلیمانی، متخصص بیماری های عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز در این کارگاه ضمن تشریح تاریخچه پیدایش بیماری ایدز گفت: این بیماری ابتدا در آفریقا مشاهده شد و محققان شامپانزه هایی را پیدا کردند که حامل ویروس ایدز بودند و مردم بومی به دلیل تغذیه از این شامپانزه ها و زخمی شدن در حین شکار مبتلا به این ویروس می شدند.

وی ضمن تشریح کامل این بیماری تصریح کرد: این ویروس ایمنی بدن را به صورت هوشمندانه تضعیف کرده و منجر به عفونت های فرصت طلب در بدن بیمار شده و نهایتا باعث ابتلا به بیماری ایدز می شود.

دکتر سلیمانی با اشاره به ضرورت شناخت این بیماری برای پیشگیری از آن تاکید کرد: به دلیل دوره نهفته ای که این بیماری دارد و معمولا یک دوره ده ساله است، بسیاری از افراد از وجود این بیماری بی خبر می مانند و در نتیجه به دنبال درمان نمی روند که باعث تشدید بیماری و در موارد زیادی منجر به مرگ می شود.

وی یادآور شد: بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، ۳۷ میلیون نفر در سال ۲۰۱۵ با اچ آی وی زندگی می کنند که صرفا ۱۵ میلیون نفر از آن ها درمان ضد رتروویروسی را دریافت می کنند. دلیل اصلی این اتفاق، آن است که طبق پژوهش های اخیر، فقط ۵۱ درصد افراد اچ آی وی مثبت از این مسئله باخبر هستند و می دانند که اچ آی وی دارند.

سلیمانی گفت: در ایران ۲۹ هزار نفر شناسایی شده اند که ۵ هزار نفر تاکنون فوت کرده اند و مساله مهم شناخت روش های انتقال و آگاه سازی در این زمینه است.

روز جهانی ایدز از سال ۱۹۸۸ به منظور افزایش بودجه‌ها و افزایش آگاهی، آموزش و مبارزه با تبعیض‌ها به اول دسامبر (برابر ۱۰ آذر) هر سال اطلاق می‌گردد و هر ساله برای این روز، شعار خاصی نیز در نظر گرفته می‌شود. هدف عمده از این کار این است که به عموم مردم یادآوری شود که اچ ای وی از بین نرفته ‌است و هنوز کارهای زیادی است که باید انجام شود.

ارسال دیدگاه
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

بالا