مرکز آموزش علمی کاربردی جهاددانشگاهی کرج > کاردانی حرفه‌ای هنرهای تجسمی – نقاشی

تعریف و هدف:
نقاشی به عنوان یکی از اولین وسیله ها برای بیان خواسته ها و دغدغه های درونی انسان بوده است. از نقاشی های دوران پارینه سنگی تا به امروز این هنر همواره جایگاه بسیار ارزشمندی در فرهنگ رسمی هر جامعه ای داشته است و بخش قابل تاملی از اندیشه های انسان ها را بازنمایی کرده است. هنر نقاشی یکی از بهترین وسایل انتقال اندیشه و تفکر جوامع انسانی بوده است چرا که در بسیاری از موارد دربرگیرنده عقاید، آداب، اخلاقیات، سبک زندگی و بسیاری دیگر از قابلیت های فرهنگی یک جامعه بوده است. ویژگی دیگر این هنر توانایی برقراری ارتباط گسترده با لایه های مختلف اجتماعی است که باعث می شود جایگاه مهمی در هر جامعه ای داشته باشد. بنابراین برنامه درسی دوره کاردانی حرفه ای نقاشی در زیر گروه هنرهای تجسمی با استفاده از تجارب اساتید این هنر و بهره گیری از منابع استاندارد و مدد گرفتن از آثار موجود هنرمندان این رشته طراحی، تدوین گردیده است تا وسیله ای برای انتقال این تجربیات در بهترین و کوتاه ترین زمان و شرایط باشد.

ضرورت و اهمیت:
القاء هر نوع اندیشه ای از راه هنر امکان پذیر است. این مساله با شدت تمام مورد توجه جهان امروزی قرار گرفته است، بنابراین بخش قابل توجهی از سرمایه انسانی و مادی جوامع خود را در ارتباط با هنر و جنبه های مختلف فرهنگی و هنری می نماید، از طرف دیگر در راستای قدرت گرفتن رسانه ها و گسترش روزافزون آنها و همچنین عملکرد و اهداف آنها که در بسیاری موارد با دیگر فرهنگ های بشری هماهنگی ندارند باعث می شود تا توجه به پرورش نسل های آگاه و فرهیخته در ارتباط با هنر فراهم شود تا بتواند در برابر تهاجم آنها مقابله نمایند. ارزش های فرهنگی یک جامعه را از راه هنر تحکیم و در جامعه ساری سازند. چرا که آثار هنری تا حد زیادی دارای روح جمعی می باشد و توانایی برقراری ارتباط موثری با گستره وسیعی از لایه های مختلف اجتماعی دارند. حال با تعداد زیاد دانشجویان علاقمند به رشته های هنری که بسیاری از رشته های هنری بویژه هنرهای تجسمی می باشد، لزوم پرورش دانشجویان در مقطع کاردانی نقاشی و بالاتر از اهمیت بالایی برخوردار است.

قابلیت ها و مهارت های مشترک دانش آموختگان:
ـ گزارش نویسی و مستندسازی
ـ ارائه گزارش نتایج کار و جریان فعالیت ها (Presentation)
ـ انجام کار گروهی
ـ طبقه بندی و پردازش اطلاعات
ـ بهره گیری از رایانه
ـ برقراری ارتباط موثر در محیط کار
ـ سازماندهی و اداره کردن افراد تحت سرپرستی و آموزش آنها
ـ خودآموزی و یادگیری مستمر در راستای بالندگی شغلی
ـ ایجاد کسب و کارهای کوچک و کارآفرینی
ـ رعایت اخلاق حرفه ای و تنظیم رفتار سازمانی
ـ اجرای الزامات بهداشت، ایمنی و محیط زیست (SHC)